Hopp til innhold

Info fra NKK12.12.19

Julehilsen til medlemmer av klubben

Medlemsfakturaen kommer i januar, en tid som er økonomisk presset for mange. Her gjelder det å være i forkant, og ha forsikret medlemmene om at det er en virkelig god idé å investere i medlemskapet ett år til.

"Hvorfor skal jeg fortsette å være medlem – Hva får jeg ut av det?"
Spørsmålet kommer fra dem som vurderer å melde seg ut når fakturaen kommer. En undersøkelse vi gjorde i 2017 viser at det gjerne kommer fra dem som har vært medlem i 1 - 2 år. De meldte seg kanskje inn fordi de fikk seg valp, men har ikke klart å utnytte medlemskapet fullt ut foreløpig.

Ett tiltak for å holde på eksisterende medlemmer, kan være å sende ut en julehilsen eller et julekort. Nedenfor kan dere se hvordan et slikt julekort kan se ut, og eksempel på innholdet e-posten kan ha. Ta kontakt på kommunikasjon@nkk.no hvis dere ønsker hjelp til utforming av et slikt julekort (husk å legg ved et bilde dere vil bruke). 

Dette er et eksempel NKKs administrasjon har laget for å vise hvordan det kan gjøres:
Norsk Retrieverklubb er en spesialklubb for de seks retrieverrasene. Klubben ble stiftet i 1960, og har siden den gang jobbet for å fremme og utvikle rasene. Formålet med klubben er å ivareta alle rasenes interesser gjennom å arbeide for å bevare og utvikle rasens spesifikke egenskaper, arrangere utstillinger og prøver, arbeide for riktig og ansvarsbevisst hundehold, spre informasjon og kunnskap om rasen, og legge til rette for at klubbens medlemmer kan drive aktiviteter med hund.
  • Som medlem får du vårt medlemsblad Retrievernytt fire ganger i året. Her finner du reportasjer fra ulike arrangementer og interessante artikler spesielt tilpasset retrievereiere.
  • Som medlem av lokalavdelingen i ditt distrikt vil du også motta tilbud om arrangementer; som for eksempel valpekurs, seminarer, utstillinger, jaktprøver, sporprøver, lydighetsprøver, samt en rekke andre aktiviteter for retrievereiere.
  • Som medlem i retrieverklubben er du samtidig medlem av Norsk Kennel Klub. Her får du en rekke medlemsfordeler som medlemsbladet Hundesport fire ganger i året, 10 % rabatt på Agria dyreforsikring, og en rekke ander fordeler. Alle NKKs medlemsfordeler kan du se på www.nkk.no/medlemsfordeler/ 
Hold deg oppdatert på klubbens aktiviteter
Norsk Retrieverklubb gjennomfører mange aktiviteter gjennom året. På våre nettsider www.retrieverklubben.no finner du nyttig informasjon om klubben, kommende aktiviteter og kontaktinformasjon til oss i styret hvis du skulle ha noen spørsmål.

Følg også gjerne klubben på Facebook: www.facebook.com/Retrieverklubb/
Takk til alle som bidro på årets DOGS4ALL

DOGS4ALL 2019 er over, og vi kan se tilbake på et godt gjennomført arrangement. Tusen takk til alle som stilte opp, og var tilstede på Norges Varemesse. Innsatsen klubbene legger ned er helt avgjørende for at DOGS4ALL har blitt så populært blant besøkende.

Svært mange av de besøkende fant veien innom rasetorget for å lære mer om våre fantastiske hunderaser. Raseparaden gikk også for fulle tribuner både lørdag og søndag. Takk til alle som også tok seg tid til å stille opp og bidra her. 

Gode tilbakemeldinger fra publikum
Vi har fått svært mange gode tilbakemeldinger fra besøkende som var innom rasetorget. Fra NKK-administrasjonens egen stand videresendte vi mange potensielle hundekjøpere til ulike raseklubber gjennom helgen.

Rasetorget er et godt sted å verve medlemmer til klubbene, og det er uten tvil stor verdi i å være på plass med stand på DOGS4ALL. I løpet av helgen fikk vi mange spørsmål om flere raser som ikke var tilstede. Blant annet flere av de norske hunderasene, flere jakhundraser og andre. Vi ser det som et svært godt tegn at enda flere raseklubber er ønsket på fremtidige DOGS4ALL, og håper klubbene selv også ser verdien i dette.

29.03.19

Husk båndtvang fra 1 april

Husk båndtvang

05.11.18

Til klubber og forbund. 

På NKKs utstillinger ble det fra og med 2016 innført bruk av elektroniske kritikker mv. Dette medfører at kritikken på hundene registreres på nettbrett e.l. i ringen og kritikken med premiering blir synlig på den enkelte hund umiddelbart og blir lagret på hunden i DogWeb. 
Den elektronisk løsningen er også bygd opp slik at den styrer organiseringen i ringen og bidrar til kvalitetssikring av gjennomføringen. Flere klubber har etterspurt når de kan ta i bruk samme løsning. Forespørsel/høring til klubber og forbund ble således sendt ut ultimo mars 2017.


NKKS særkomite for utstilling (NSU) behandlet saken etter høringsinnspillene og ønsket at ordningen ble innført for alle utstillingsarrangører fra tidligst 1.1.2019. Administrasjonen anbefalte at løsning med elektroniske kritikker innføres fra 1.1.2019.


Hovedstyret behandlet saken på sitt møte 13. juni 2018, sak 61/18 og stadfestet NKKs særkomite for utstilling sitt vedtak knyttet til innføring av elektroniske kritikker på alle terminfestede utstillinger med virkning fra 1.1.2019. 
Løsningen kan benyttes i offline, men for å få best utbytte av systemet på utstillingsplassen er det ønskelig at online løsning benyttes. IT løsningen tilpasses dette innen utgangen av 2018.

Arrangører som ønsker det kan benytte dagens løsning med kritikker på papir ut 2019, men må da sørge for at dommers vurdering (kritikken på hunden) skrives inn i IT systemet slik at alle utstillingskritikker blir tilgjengelig på den enkelte hund. Offline løsning er mulig. Det vil bli publisert brukerveiledning og mer utfyllende informasjon før utgangen av året.


03.08.18

ENDRING AV REGEL FOR ALDER VED PÅMELDING
FCI har endret sin regel om alder ved påmelding. Ordlyden har til nå vært «oppnådd alder ved utstillingens første dag», denne er nå endret til «oppnådd alder den dagen rasen stiller på utstillingen».
Dette betyr at en hund som fyller 9 måneder dag 2 på ett arrangement som går over to dager, nå kan melde på i juniorklasse ved utstillingen.

Regelendringen medfører noe endring i DogWeb Arra.


05.07.18

Til NKKs klubber og forbund

 

De fleste klubber og forbund som arrangerer utstillinger og prøver, kurs mv bestiller materiell fra NKKs administrasjon. Bestillingsfristen ved bestilling av utstillings- og prøvepapirer er minimum 14 dager før arrangementet skal finne sted. Servicegraden skal være høy, men det er viktig at fristene overholdes slik at det er mulig å få levert til riktig tid mht postgang, tilgjengelig ressurser, kapasitet på produksjonsmaskin mv.

 

Det er høy aktivitet i NKKs organisasjon, og det er flott! Men det gir noen utfordringer i fht ressurser og produksjon og NKKs klubber og forbund må bidra til at vi får løst til det beste for alle. For tiden er det vakanse i administrasjonen knyttet til produksjonsmedarbeider, og vi erfarer også at kapasiteten på produksjonsmaskinene ikke strekker til når behovene for leveranse strekkes til det ytterste. Dessverre er det ikke uvanlig at bestillinger sendes samme uke som arrangement skal avholdes. For å kunne opprettholde god service til klubber og forbund på dette området ser administrasjonen behov for å innskjerpe gjeldende rutiner, dvs. bestillingsfrist på 14 dager og at fastsatt skjema benyttes.

 

NKKs hovedstyre har drøftet saken og fattet følgende vedtak:

 

Vi ber om klubber og forbund sin forståelse for innskjerping av rutinene, og ber om at bestilling på fastsatte skjemaer https://www.nkk.no/arrangor/category861.html (Skjemaene ligger under «Lenker»). Bestillingene sendes pr. e-post til bestilling.materiell@nkk.no


18.05.18

Ikke forlat hunden i en varm bil!

Sommervarmen har kommet for fullt flere steder i landet. Det er derfor viktig å tenke seg godt om før man forlater hunden i en parkert bil. 

En hund som blir etterlatt i en en veldig varm bil, kan få alvorlige skader i hjerne, hjerte, tarmer, lever og nyrer – og i verste fall dø.

Gi hunden en god 17. mai!

17. mai betyr mye støy, og mange mennesker. Det kan være ingrediensene til en slitsom dag for de firbente, der mange er redde for høye lyder og store folkeansamlinger med trengsel. 

Ved å planlegge, kan du gjøre en slitsom dag litt enklere for hunden.

Representantskapsmøtet 2018!

Datoen for NKKs ordinære representantskapsmøte 2018 er satt. Det vil bli avholdt 3. og 4. november på Quality Hotel Gardermoen. I henhold til NKKs lover – sendes herved innkalling til representantskapsmøtet.  

NKKs klubber og forbund har fortsatt mulighet til å foreslå kandidater til valg, og komme med forslag til saker som skal behandles.

15.05.18

Flytevest til hund

Båtvett gir båtglede! Praktisk flytevest med håndtak på ryggen i tilfelle hunden må løftes opp av vannet.

O’Tom flått-fjerner fjerner enkelt og sikkert flått uten å klemme den, eller etterlate munndeler i huden, noe som gir økt risiko for infeksjoner.

Lufttørket kyllinghals

Et rent naturprodukt, produsert av rene norske råvarer uten tilsetninger.
Godt som snack eller belønning.

Frysetørkede favoritter

Felles for alle smakene er at de er frysetørket. Helt uten kunstige tilsetningsstoffer!

09.05.18

Siste mulighet for å melde på til NKK Østlandet!

Mandag 14. mai er siste påmeldingsfrist til utstillingen som går av stabelen på Oslofjord convention center i Sandefjord 2. og 3. juni.

NKK Østlandet er en nordisk eksteriørutstilling med valpeklasse 6 - 9 måneder. Det vil også bli arrangert Norgesmesterskap i agility og lydighet.

 

Norsk verdensmester i IPO!

Ingar Andersen med Olex Chuck vom Landgraf (3) vant i helgen IPO-VM for Dobermann. Konkurransen gikk av stabelen i Lozorno, Slovakia.

Det er første gang Norge kan skilte med en verdensmester i IPO etter at sporten ble innført til Norge for over 20 år siden.

 

Velkommen til NKK Tromsø!

Mandag 14. mai er det ordinær påmeldingsfrist til NKK Tromsø.

NKK ønsker velkommen til internasjonal eksteriørutstilling med valpeklasser 6 - 9 måneder på Mandelasletta i Tromsø, søndag 17. juni.

07.05.18

Nye kennelnavn mai

Nye kennelnavn offentliggjøres på NKKs nettsider. Etter publisering på nkk.no er det en generell protesttid på 8 uker. De nye kennelnavnene finner du her.

Nye HD-indekstall

Nye HD-indekstall publiseres i dag fredag 4. mai, basert på datauttrekk foretatt 10. april. Du finner HD-indeksen for hver hund i Dogweb.

Les mer her

Følg resultater og les kritikker fra NKK Ålesund!

I helgen går NKK Ålesund av stabelen i Sparebanken Møre Arena. Husk at du kan følge utstillingsresultatene og lese kritikkene "live" gjennom hele helgen HER

27.04.18

Husk å melde på til NKK Østlandet!

Mandag 30. april er det ordinær påmeldingsfrist til NKK Østlandet. Utstillingen arrangeres 2. og 3. juni i Oslofjord convention center i Sandefjord.

Velkommen til nordisk eksteriørutstilling, med valpeklasse 6 - 9 måneder og norgesmesterskap i agility og lydighet.
Meld deg på utstillingen i dag!

Hund i media: Har du realistiske forventinger til din hund?

Atferdsterapeut Turid Buvik mener det største problemet blant nye hundeeiere er urealistiske forventninger, og at de velger feil rase når de skaffer seg hund.

I Adresseavisen for en tid tilbake, trakk hun frem ni ting hun mener hundeeiere gjør feil. Kjenner du deg igjen i noen av punktene?
Les hele artikkelen på adressa.no

19.04.18

NKK holder stengt!

Fredag 20. april, og mandag 23. april holder NKKs administrasjon stengt.

Alle ansatte arbeider med flyttingen. Telefonen vil derfor være stengt, og e-poster vil ikke bli besvart disse dagene. Vi vil dessverre heller ikke ha mulighet til å hjelpe medlemmer, oppdrettere eller andre med oppgaver i våre IT-systemer, da servere og bredbånd tas ned som en del av flyttingen.
Les mer om flyttingen

Pass på – Huggormsesongen er i gang!

Blir hunden din bitt av huggorm er det to ting som er viktig: Hold hunden i ro, og dra til veterinær.

Vårvarmen har satt fart på huggormen, og det er allerede meldt om flere hunder som har blitt bitt. Skadene etter huggormbitt er uforutsigbare, der er derfor viktig å få undersøkt hunden så raskt som mulig.
Les mer om NMBU Veterinærhøgskolens anbefalinger

13.04.18

Siste påmeldingsfrist til NKK Ålesund!

Mandag 16. april er siste mulighet for å melde seg på til NKK Ålesund 2018.

Norsk Kennel Klub ønsker velkommen til Nordisk eksteriørutstilling med agility- og lydighetskonkurranser i Sparebanken Møre Arena, Ålesund 5. og 6. mai 2018.
 

Nytt program for blod- og fersksporprøver lansert!

Det nylanserte prøveprogrammet gjør det enklere for både arrangør og deltaker. Systemet åpner blant annet for web-påmelding, utskrift av kritikker, resultatlister, dommerlister og kataloger. 

Dette er en etterspurt og ønsket tjeneste for klubber som arrangerer disse prøvetypene, som nå er lansert.
 

NKK søker to nye medarbeidere!

NKKs administrasjon har utlyst to stillinger. Én som saksbehandler i aktivitetsavdelingen, og én som grafisk designer i kommunikasjonsavdelingen.

Er du, eller kjenner du noen som kan være aktuelle til disse stillingene? Du kan lese mer om stillingene ved å klikke på linkene nedenfor. NB: Fristen for å søke på stillingen som grafisk designer, går ut allerede søndag 15. april.
NKK søker saksbehandler, søknadsfrist 30. april
NKK søker grafisk designer, søknadsfrist 15. april

 


06.04.18

Betalingspåminnelser - medlemskontingent i posten

Denne uken blir det sendt ut betalingspåminnelser på papir til samtlige medlemmer som ikke har betalt kontingent for 2018.


Dette er betalingspåminnelse nummer to som sendes ut, etter at selve fakturaen ble utstedt i januar. 

Norsk Kennel Klubs administrasjon flytter

Vi har stengt fredag 20. april og mandag 23. april i forbindelse med hovedflyttingen. Det vil si at vi ikke er tilgjengelige på epost eller telefon.


I tillegg vil en del flyttes i forkant og etterkant av disse dagene, herunder møteromsmøbler, lager og arkiv. Det kan derfor ta noe lenger tid å finne informasjon enn vanlig.


Vi gleder oss til å komme på plass til nye lokaler!

Påminnelse: Høring om organisering av
Norsk Kennel Klub har frist 20. mai

Vi minner om at høringsfristen for høringen om organisering av Norsk Kennel Klub nærmer seg.


Les høringsbrev og selve høringen herDel denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Personvernerklæring