Hopp til innhold

Avdeling Romerike

 

Info fra NKK29.03.19

Husk båndtvang fra 1 april

Husk båndtvang

05.11.18

Til klubber og forbund. 

På NKKs utstillinger ble det fra og med 2016 innført bruk av elektroniske kritikker mv. Dette medfører at kritikken på hundene registreres på nettbrett e.l. i ringen og kritikken med premiering blir synlig på den enkelte hund umiddelbart og blir lagret på hunden i DogWeb. 
Den elektronisk løsningen er også bygd opp slik at den styrer organiseringen i ringen og bidrar til kvalitetssikring av gjennomføringen. Flere klubber har etterspurt når de kan ta i bruk samme løsning. Forespørsel/høring til klubber og forbund ble således sendt ut ultimo mars 2017.


NKKS særkomite for utstilling (NSU) behandlet saken etter høringsinnspillene og ønsket at ordningen ble innført for alle utstillingsarrangører fra tidligst 1.1.2019. Administrasjonen anbefalte at løsning med elektroniske kritikker innføres fra 1.1.2019.


Hovedstyret behandlet saken på sitt møte 13. juni 2018, sak 61/18 og stadfestet NKKs særkomite for utstilling sitt vedtak knyttet til innføring av elektroniske kritikker på alle terminfestede utstillinger med virkning fra 1.1.2019. 
Løsningen kan benyttes i offline, men for å få best utbytte av systemet på utstillingsplassen er det ønskelig at online løsning benyttes. IT løsningen tilpasses dette innen utgangen av 2018.

Arrangører som ønsker det kan benytte dagens løsning med kritikker på papir ut 2019, men må da sørge for at dommers vurdering (kritikken på hunden) skrives inn i IT systemet slik at alle utstillingskritikker blir tilgjengelig på den enkelte hund. Offline løsning er mulig. Det vil bli publisert brukerveiledning og mer utfyllende informasjon før utgangen av året.


03.08.18

ENDRING AV REGEL FOR ALDER VED PÅMELDING
FCI har endret sin regel om alder ved påmelding. Ordlyden har til nå vært «oppnådd alder ved utstillingens første dag», denne er nå endret til «oppnådd alder den dagen rasen stiller på utstillingen».
Dette betyr at en hund som fyller 9 måneder dag 2 på ett arrangement som går over to dager, nå kan melde på i juniorklasse ved utstillingen.

Regelendringen medfører noe endring i DogWeb Arra.


05.07.18

Til NKKs klubber og forbund

 

De fleste klubber og forbund som arrangerer utstillinger og prøver, kurs mv bestiller materiell fra NKKs administrasjon. Bestillingsfristen ved bestilling av utstillings- og prøvepapirer er minimum 14 dager før arrangementet skal finne sted. Servicegraden skal være høy, men det er viktig at fristene overholdes slik at det er mulig å få levert til riktig tid mht postgang, tilgjengelig ressurser, kapasitet på produksjonsmaskin mv.

 

Det er høy aktivitet i NKKs organisasjon, og det er flott! Men det gir noen utfordringer i fht ressurser og produksjon og NKKs klubber og forbund må bidra til at vi får løst til det beste for alle. For tiden er det vakanse i administrasjonen knyttet til produksjonsmedarbeider, og vi erfarer også at kapasiteten på produksjonsmaskinene ikke strekker til når behovene for leveranse strekkes til det ytterste. Dessverre er det ikke uvanlig at bestillinger sendes samme uke som arrangement skal avholdes. For å kunne opprettholde god service til klubber og forbund på dette området ser administrasjonen behov for å innskjerpe gjeldende rutiner, dvs. bestillingsfrist på 14 dager og at fastsatt skjema benyttes.

 

NKKs hovedstyre har drøftet saken og fattet følgende vedtak:

 

Vi ber om klubber og forbund sin forståelse for innskjerping av rutinene, og ber om at bestilling på fastsatte skjemaer https://www.nkk.no/arrangor/category861.html (Skjemaene ligger under «Lenker»). Bestillingene sendes pr. e-post til bestilling.materiell@nkk.no


18.05.18

Ikke forlat hunden i en varm bil!

Sommervarmen har kommet for fullt flere steder i landet. Det er derfor viktig å tenke seg godt om før man forlater hunden i en parkert bil. 

En hund som blir etterlatt i en en veldig varm bil, kan få alvorlige skader i hjerne, hjerte, tarmer, lever og nyrer – og i verste fall dø.

Gi hunden en god 17. mai!

17. mai betyr mye støy, og mange mennesker. Det kan være ingrediensene til en slitsom dag for de firbente, der mange er redde for høye lyder og store folkeansamlinger med trengsel. 

Ved å planlegge, kan du gjøre en slitsom dag litt enklere for hunden.

Representantskapsmøtet 2018!

Datoen for NKKs ordinære representantskapsmøte 2018 er satt. Det vil bli avholdt 3. og 4. november på Quality Hotel Gardermoen. I henhold til NKKs lover – sendes herved innkalling til representantskapsmøtet.  

NKKs klubber og forbund har fortsatt mulighet til å foreslå kandidater til valg, og komme med forslag til saker som skal behandles.

15.05.18

Flytevest til hund

Båtvett gir båtglede! Praktisk flytevest med håndtak på ryggen i tilfelle hunden må løftes opp av vannet.

O’Tom flått-fjerner fjerner enkelt og sikkert flått uten å klemme den, eller etterlate munndeler i huden, noe som gir økt risiko for infeksjoner.

Lufttørket kyllinghals

Et rent naturprodukt, produsert av rene norske råvarer uten tilsetninger.
Godt som snack eller belønning.

Frysetørkede favoritter

Felles for alle smakene er at de er frysetørket. Helt uten kunstige tilsetningsstoffer!

09.05.18

Siste mulighet for å melde på til NKK Østlandet!

Mandag 14. mai er siste påmeldingsfrist til utstillingen som går av stabelen på Oslofjord convention center i Sandefjord 2. og 3. juni.

NKK Østlandet er en nordisk eksteriørutstilling med valpeklasse 6 - 9 måneder. Det vil også bli arrangert Norgesmesterskap i agility og lydighet.

 

Norsk verdensmester i IPO!

Ingar Andersen med Olex Chuck vom Landgraf (3) vant i helgen IPO-VM for Dobermann. Konkurransen gikk av stabelen i Lozorno, Slovakia.

Det er første gang Norge kan skilte med en verdensmester i IPO etter at sporten ble innført til Norge for over 20 år siden.

 

Velkommen til NKK Tromsø!

Mandag 14. mai er det ordinær påmeldingsfrist til NKK Tromsø.

NKK ønsker velkommen til internasjonal eksteriørutstilling med valpeklasser 6 - 9 måneder på Mandelasletta i Tromsø, søndag 17. juni.

07.05.18

Nye kennelnavn mai

Nye kennelnavn offentliggjøres på NKKs nettsider. Etter publisering på nkk.no er det en generell protesttid på 8 uker. De nye kennelnavnene finner du her.

Nye HD-indekstall

Nye HD-indekstall publiseres i dag fredag 4. mai, basert på datauttrekk foretatt 10. april. Du finner HD-indeksen for hver hund i Dogweb.

Les mer her

Følg resultater og les kritikker fra NKK Ålesund!

I helgen går NKK Ålesund av stabelen i Sparebanken Møre Arena. Husk at du kan følge utstillingsresultatene og lese kritikkene "live" gjennom hele helgen HER

27.04.18

Husk å melde på til NKK Østlandet!

Mandag 30. april er det ordinær påmeldingsfrist til NKK Østlandet. Utstillingen arrangeres 2. og 3. juni i Oslofjord convention center i Sandefjord.

Velkommen til nordisk eksteriørutstilling, med valpeklasse 6 - 9 måneder og norgesmesterskap i agility og lydighet.
Meld deg på utstillingen i dag!

Hund i media: Har du realistiske forventinger til din hund?

Atferdsterapeut Turid Buvik mener det største problemet blant nye hundeeiere er urealistiske forventninger, og at de velger feil rase når de skaffer seg hund.

I Adresseavisen for en tid tilbake, trakk hun frem ni ting hun mener hundeeiere gjør feil. Kjenner du deg igjen i noen av punktene?
Les hele artikkelen på adressa.no

19.04.18

NKK holder stengt!

Fredag 20. april, og mandag 23. april holder NKKs administrasjon stengt.

Alle ansatte arbeider med flyttingen. Telefonen vil derfor være stengt, og e-poster vil ikke bli besvart disse dagene. Vi vil dessverre heller ikke ha mulighet til å hjelpe medlemmer, oppdrettere eller andre med oppgaver i våre IT-systemer, da servere og bredbånd tas ned som en del av flyttingen.
Les mer om flyttingen

Pass på – Huggormsesongen er i gang!

Blir hunden din bitt av huggorm er det to ting som er viktig: Hold hunden i ro, og dra til veterinær.

Vårvarmen har satt fart på huggormen, og det er allerede meldt om flere hunder som har blitt bitt. Skadene etter huggormbitt er uforutsigbare, der er derfor viktig å få undersøkt hunden så raskt som mulig.
Les mer om NMBU Veterinærhøgskolens anbefalinger

13.04.18

Siste påmeldingsfrist til NKK Ålesund!

Mandag 16. april er siste mulighet for å melde seg på til NKK Ålesund 2018.

Norsk Kennel Klub ønsker velkommen til Nordisk eksteriørutstilling med agility- og lydighetskonkurranser i Sparebanken Møre Arena, Ålesund 5. og 6. mai 2018.
 

Nytt program for blod- og fersksporprøver lansert!

Det nylanserte prøveprogrammet gjør det enklere for både arrangør og deltaker. Systemet åpner blant annet for web-påmelding, utskrift av kritikker, resultatlister, dommerlister og kataloger. 

Dette er en etterspurt og ønsket tjeneste for klubber som arrangerer disse prøvetypene, som nå er lansert.
 

NKK søker to nye medarbeidere!

NKKs administrasjon har utlyst to stillinger. Én som saksbehandler i aktivitetsavdelingen, og én som grafisk designer i kommunikasjonsavdelingen.

Er du, eller kjenner du noen som kan være aktuelle til disse stillingene? Du kan lese mer om stillingene ved å klikke på linkene nedenfor. NB: Fristen for å søke på stillingen som grafisk designer, går ut allerede søndag 15. april.
NKK søker saksbehandler, søknadsfrist 30. april
NKK søker grafisk designer, søknadsfrist 15. april

 


06.04.18

Betalingspåminnelser - medlemskontingent i posten

Denne uken blir det sendt ut betalingspåminnelser på papir til samtlige medlemmer som ikke har betalt kontingent for 2018.


Dette er betalingspåminnelse nummer to som sendes ut, etter at selve fakturaen ble utstedt i januar. 

Norsk Kennel Klubs administrasjon flytter

Vi har stengt fredag 20. april og mandag 23. april i forbindelse med hovedflyttingen. Det vil si at vi ikke er tilgjengelige på epost eller telefon.


I tillegg vil en del flyttes i forkant og etterkant av disse dagene, herunder møteromsmøbler, lager og arkiv. Det kan derfor ta noe lenger tid å finne informasjon enn vanlig.


Vi gleder oss til å komme på plass til nye lokaler!

Påminnelse: Høring om organisering av
Norsk Kennel Klub har frist 20. mai

Vi minner om at høringsfristen for høringen om organisering av Norsk Kennel Klub nærmer seg.


Les høringsbrev og selve høringen herDel denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Personvernerklæring